Rüyada Şehir Görmek

İmam Cafer Sadık (a.s) Tarafından Yapılan Rüya Tabiri:

Rüyada şehir Görmek; Rüyada şehir görmenin yedi tabiri vardır: *Yöneticilik *Başkan *İmanlı olma *Halk tabakası *Emniyet *Zafer *İşlerde sağlamlık. Birkaç şehri bir arada görmenin dört tabiri vardır: *Din ve diyanet *Zevk ve eğlenceyle vakit geçirmek *Menfaat *Rahatlık.
İmam Cafer Sadık (a.s)
Allame Meclisî Tarafından Yapılan Rüya Tabiri:

Rüyada şehir Görmek;Şehir görmek; mutluluk, murat ve güzel geçime işarettir.
Allame Meclisî
Müellif Tarafından Yapılan Rüya Tabiri:

Rüyada şehir Görmek; Bir şehre girdiğinizi görmek; dini inancınızın sağlamlaşacağına ve akıbetinizin güzel olacağına işarettir.
Müellif
İbn-i Sîrîn Tarafından Yapılan Rüya Tabiri:

Rüyada şehir Görmek; Bir şehre girdiğinizi görmek; inancınızın sağlamlaşacağına ve murada ereceğinize. Şehirden çıktığınızı veya çıkarıldığınızı görmek; bunun tersine. Bir şehirden başka bir şehre gittiğinizi görmek; eşinizi boşayıp başka bir kadınla evleneceğinize. Halkı Müslüman olan bir şehirden halkı gayrimüslim olan bir şehre gitmek; küfre. Köyden şehre indiğinizi görmek; menfaate. Şehirden köye gittiğinizi görmek; muradınıza eremeyeceğinize işarettir. "Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar!"
İbn-i Sîrîn
Diyanet Tarafından Yapılan Rüya Tabiri:

Rüyanızda tanımadığınız ve bilmediğiniz bir şehirde bulunduğunuzu ve orada yabancı olmanız nedeniyle her şeyi yadırgadığınızı görmeniz; sizin çok kötü sürprizlerle karşı karşıya kalacağınız işaret şeklinde yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında girmiş olduğu bir şehrin yıkık ve ıssız görmesi; o şehirde ilim namına hiç bir şeyin kalmadığına, kişinin rüyasında girdiği şehrin çok kapılı, güzel yeşillikler içinde, suyu bol ve her şeyin çok ucuz olduğunu görmesi; o mıntıkada iskân eden halkın gayet mutlu olduklarına yorumlanır. Kirmâni’nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Mekke şehrinde olduğunu görmesi; o kimsenin ferah ve sevince kavuşacağına, dine hizmet edeceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında kendisini Medine şehrinde görmesi; o kimsenin bir tüccarla arkadaşlık kuracağına, ondan din ve dünya adına hayır ve menfaat elde edeceğine delalet eder. El-Eşmunî şöyle diyor: "Büyük tabircilerden îbn-i Şîrîn, Kirmanı ve diğerlerinin söylediklerine binaen, şehir ve kasaba rüyası tabirini denedim. Denemelerimin sonunda bir şehir veya kasabanın adında hayra işaret eden bir mânâ varsa o rüyayı hayra, bir şehir veya kasabanın adında şerre delalet eden bir anlam varsa o rüyayı şerre işaret eder olduğunu anladım." Bir kimsenin rüyasında Medine şehrinde dostları ile buluşup konuştuğunu görmesi; o kimsenin emeline nail olacağına ve Hz. Muhammed (a.s.)'in şefaatine mazhar olacağına, kişinin rüyasında Kudüs şehrini görmesi; o kimsenin günahlarından tövbe etmek suretiyle temizleneceğine, bir kimsenin rüyasında Mısır'ı görmesi; o kimsenin izzet ve berekete erişeceğine ve güzel bir geçime kavuşacağına, bir kimsenin rüyasında İstanbul şehrini görmesi; o kimsenin dini yönden zaafa uğrayacağına ve haram yollardan rızık elde edeceğine, kişinin rüyasında Bursa şehrini görmesi; o kimsenin selâmete kavuşacağına yorumlanır. İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Rüyada büyük şehir ve kasaba görülmesi nasıl olursa olsun her zaman iyiye yorumlanır. Bir kişinin rüyasında kendisini bilmediği bir şehirde görmesi; o kişinin dindar bir kişiden isteklerini elde edeceğine, eğer bulunduğu şehri biliyor ve oraya daha önce gitmiş ise; o kimsenin ikinci defa o şehre gideceğine yorumlanır.
Diyanet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir